• Deň ZEME 2024

          • Spoločne sme oslávili náš oblúbený deň, DEŇ ZEME. Veľká vďaka patrí našim učiteľom, ôsmakom a deviatakom za pomoc pri zorganizovaní a realizácii tohto netradičného dňa.

            Je úžasné vidieť ako sa mladší žiaci učia od tých starších, ako si vzájomne pomáhajú a podporujú sa.

            Žiaci dnes prešli viac ako 25 stanovísk, ktoré boli zamerané na pozorovanie, pamäť, cudzí jazyk, triedenie odpadu. Vnímali všetkými zmyslami, pracovali medzipredmetovo, bádali, využívali moderné technológie a ako u nás býva zvykom samozrejme aj športovali.

            Veríme, že si to všetci užili, tešíme sa o rok.

          • PRIHLÁŠKA DO ŠPORTOVÝCH TRIED V ŠK. ROKU 2024/2025

          • Vážení rodičia,

            aj nasledujúci školský rok 2024/2025 Vám ponúkame možnosť prihlásiť Vaše dieťa (budúceho piataka/piatačku) do športovej triedy. Ponúkame Vám športy: hokej, futbal, volejbal, tenis, tanec a florbal. Prijímať budeme aj do vyšších ročníkov.

            Vyplňte prosím elektronickú prihlášku.

            Vytlačenú prihlášku, podpísanú obidvomi zákonnými zástupcami, prosím

            zašlite poštou na adresu ZŠ Mallého 2, 909 01 Skalica alebo osobne prineste do školy alebo naskenujte a pošlite na mailovú adresu školy zs.malleho2@centrum.sk.

            Potvrdenie - odporúčanie od všeobecného lekára pre deti a dorast je súčasťou prihlášky a zákonný zástupca žiaka/žiačky ho doručí dodatočne, na začiatku školského roka pri nástupe žiaka/žiačky do školy.

            Potvrdenie_od_lekára.pdf

            O prijatí žiaka/žiačky Vás budeme písomne informovať.

             

            Ak by ste mali nejaký problém s podaním prihlášky, kontaktujte riaditeľa školy Mgr. Petra Martinovského,

            mobil: 0905460108, mail: natram@centrum.sk.

            Tešíme sa na Vás, spolu tvoríme jeden tím.

          • Kurz prvej pomoci

          • 18.4.2024

            Veľké ďakujeme patrí Stredná zdravotnícka škola, Lichardova 1, Skalica za možnosť vyskúšať si to. Myslíme, že to naši siedmaci zvládli veľmi dobre.

          • Okresné kolo v midivolejbale

          • Na našej škole sa odohrali okresné kolá v midivolejbale žiakov a žiačok.

            Dňa 10.4.2024 sa stretli družstvá žiakov zo ZŠ Mallého, ZŠ Strážnická a ZŠ Radošovce, aby pomerili svoje sily. Po vzájomných súbojoch vzišlo konečné poradie, v ktorom naše družstvo obsadilo 3. miesto.

            Naše žiačky mali 16.4.2024 za súperky dievčatá zo ZŠ Strážnická a ZŠ Vajanského. Vzájomné zápasy boli kvalitné, veľmi napínavé a športová šťastena sa prikláňala striedavo na jednu či druhú stranu. Naše družstvo však vyhralo oba svoje zápasy a získalo tak krásne prvé miesto.

          • Zápis detí do 1. ročníka

          • Prechod zo škôlky do školy je pre každé dieťa zlomovým okamihom. Končí ním bezstarostné detstvo a začína obdobie, kedy sa deti nebudú len hrať, ale tiež sa učiť.

            Každé dieťa dobre vie, že sa v škole niečo nové naučí, konečne bude vedieť čítať a písať ako dospelí. Navyše určite dostane krásnu novú aktovku, po ktorej už tak dlho túžobne pozerá.

            Zápis detí do prvého ročníka sa u nás konal 12.-13.4.2024. Stretli sme množstvo šikovných detičiek, na ktoré sa tešíme v septembri, kedy usadnú do školských lavíc.

            Veríme, že to bol pre Vás nezabudnuteľný zážitok aj vďaka našim pani učiteľkám a žiakom druhého stupňa.

            Ďakujeme

          • Deň zdravia pre deti v nemocnici

          • Takúto skvelú akciu pripravila 9.4.2024 Fakultná Nemocnica AGEL Skalica pre žiakov 3.ročníka. Deti sa učili poskytnúť prvú pomoc, masáž srdca,  obviazať ranu, skúšali si odmerať pulz a ďalšie veci.

            Najväčší úspech mala sanitka, kde si deti mohli odmerať EKG a dozvedeli sa kopu informácii o záchranke.

            Za odmenu dostali diplom Malého záchranára, nálepky a fľašu Agel. Bolo to veľmi zaujímavé...

            Ďakujeme za poučné chvíle.

          • Zvyky a tradície Skalice

          • Zvyky a tradície obce sa najlepšie zapamätajú, keď nám ich porozpráva ten, kto s nimi priam žil. Aj preto sme si pozvali do triedy p. Špírka, ktorý robieval starejšieho družbu na skalických svadbách.

            Deťom o zvykoch a svadbách nielen porozpraval, ale aj ukázal ako sa čepila nevesta, ako mládenci tancovali klobúkový tanec a deti si zahrali aj svadobné divadlo.

            K tomu nás prišli pozrieť do triedy škôlkari, takže o zábavu bolo skutočne postarané

            ĎAKUJEME za nezabudnuteľnú návštevu.

          • Volejbalový turnaj “COMENIUS”

          • Volejbalový turnaj “COMENIUS” tento rok zorganizovalo 27.3.2024 Gymnázium F. V. Sasinka Skalica. Zúčastnilo sa 6 družstiev: ZŠ Vajanského, Mallého, Strážnická, Gymnázium, MŠ Skalica a bývalí učitelia.

            Gratulujeme víťazom Základná škola, Vajanského 2, Skalica.

          • MO vo florbale

          • 25.3.2024 sa v hale ZVL odohrala A skupina vo florbale starších žiakov. Naši chlapci bezkonkurenčne vyhrali všetky zápasy a postúpili do ďalšej fázy okresného kola.

            5.4.2024 sa stretli najlepšie tímy A a B skupiny, aby bojovali o postup do krajského kola.

            Je to tam! Sme prví! Najlepší v okrese.

            Postup ďalej do Dunajskej Stredy 19.4.24.

          • Žiaci II.A sa učili korčuľovať

          • Všetci sa počas štyroch dní naučili základy korčuľovania a na poslednom korčuľovaní dokonca zvládli i súťaže, ktoré pre nich pripravili tréneri. Za snahu a super výkon bola veľká pochvala od trénerov i malá sladká odmena.

          • ŠK Slovan Bratislava - SK Sturm Graz

          • V odvete play-off Európskej konferenčnej ligy UEFA prehral Slovan Bratislava so Sturmom Graz 0:1. Európskej rozlúčky tejto sezóny sa 22.11.2024 zúčastnili aj žiaci našej školy. Spolu s ostatnými fanúšikmi vytvorili skvelú domácu atmosféru, ktorá hnala hráčov  k tomu, aby sa pokúsili o futbalový zázrak v podobe postupu do ďalšej fázy súťaže.

          • MFK Skalica zakladá dievčenský tím. Staň sa aj ty súčasťou futbalového klubu

          • Mestský futbalový klub Skalica zakladá dievčenské družstvo. Všetky dievčatá, ktoré by sa chceli stať súčasťou futbalového klubu, môžu prísť na prvý otvorený tréning, ktorý sa uskutoční v pondelok 26. februára o 17.30 hodine na umelej tráve v Skalici (Športová 54, vstup od zimného štadióna).

            Vítané sú všetky vekové kategórie, no založenie dievčenského tímu v danej kategórii je závislé aj od počtu prihlásených dievčat. Prísť môžu dievčatá, ktoré už nejaké futbalové zručnosti majú, ale aj dievčatá, ktoré by s futbalom chceli začať.

            Cieľom je rozšíriť klubovú základňu o šikovné futbalistky a pomáhať im napredovať v ich futbalovom aj osobnostnom rozvoji.

            Na všetky dievčatá sa už teší trénerka Silvia, ktorá tento tím povedie.

            Ak máte nejaké otázky, kontaktujte klub MFK Skalica na sociálnych sieťach (Facebook, Instagram), alebo sa môžete spýtať priamo klubového manažéra mládeže:

            Marián Rehák

            manažér mládeže MFK Skalica

            mail: mladez@mfkskalica.sk

            Telefónne číslo: 0948 154 072